снимка pixabayОказва се, че лекарството ремдесивир, което до момента се прилагаше масово

...
снимка pixabayОказва се, че лекарството ремдесивир, което до момента се прилагаше масово
Коментари Харесай

СЗО: Ремдесивир няма решаващ ефект върху шанса за оцеляване на пациентите

снимка pixabay

Оказва се, че лекарството ремдесивир, което досега се прилагаше всеобщо за лекуване на Ковид 19 в доста страни, няма   " решителен резултат " върху възможностите за оцеляване на пациентите. Това известие разпратиха от Световната здравна организация, предаде БГНЕС.

Група за развиване на насоките на СЗО (GDG) от интернационалните специалисти съобщи, че  " няма доказателства, учредени на наличните сега данни, че в действителност ремдесивир повлиява позитивно значимите за пациентите резултати ". Препоръката на СЗО от петък се основава на четири интернационалните изследвания измежду над 7 000 пациенти, приети в болница с вируса. Докладът от проучването им е публикувант в.

Съединените щати, Европейският съюз и други страни издадоха краткотрайно утвърждение за използването на ремдесивир, откакто първичните проучвания демонстрираха, че медикаментът може да редуцира времето за възобновяване при някои пациенти с ковид. Президентът Доналд Тръмп беше лекуван с ремдесивир наред с други медикаменти, откакто през октомври беше приет в болница след заразяване с ковид. Миналия месец производителят Gilead съобщи, че лекарството е нараснало продажбите си през третото тримесечие на 2020 година с съвсем 900 000 000 $.

Първоначално, създаден за лекуване на вируса Ебола, ремдесивир е предложен в изследване, оповестено през май, като средство за понижаване на болничния престой на страдащите от COVID-19 от 15 на 11 дни. Последващи проучвания на СЗО откриха, че лекарството " наподобява, че има дребен или никакъв резултат " върху смъртността или продължителността на хоспитализацията измежду повече от 11 000 приети в болница пациенти в 30 страни.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР